De installatie

De wijnen van het fust worden getapt met een daarbij behorende wijntapinstallatie. Dit gaat door middel van stikstof of Vinofrais voor de stille wijnen.

Er zijn diverse systemen mogelijk om de wijn uit het fust in het glas te krijgen. We hebben een aantal mogelijkheden voor u op een rij gezet, maar vraag gerust naar de overige mogelijkheden. In principe is er voor elk interieur en elk etablissement een op maat gesneden installatie mogelijk.

Systeem A: Het Tonnetje
Dit is een wijntapsysteem waarbij de koeler voor de witte of rosé wijnen in het tonnetje zit. (Het is echter ook mogelijk om de koeling buiten het systeem te plaatsen.) Dit systeem kan op de bar of uitgifte geplaatst worden en de vaten wijn staan elders (afstand max. 20 meter) en wordt door middel van wijnleidingen met een doorsnede van 7 mm naar het tonnetje gevoerd. De rode wijn wordt getapt met de temperatuur die de omgeving heeft.

Het tonnetje heeft in principe 2 gekoelde leidingen en 1 ongekoelde leiding. Andere opties zijn ook mogelijk, vraag naar de mogelijkheden.

Het kunststof tonnetje is o.a. verkrijgbaar in groen, zwart, houtkleur en blauw en is gemaakt van kunststof. Tevens is het tonnetje ook verkrijgbaar in puur donker en licht eikenhout, welke alleen verkrijgbaar zijn in koopversie.

Systeem B: Tapzuil (diverse modellen, zoals bij bier) met phytonleiding en een waterkoeler.
Het voordeel van dit systeem is dat het op de bar weinig plaats inneemt en dat er keuze is uit een systeem van 1 tot en met 6 leidingen. Vaak kan dit systeem geplaatst worden waar voorheen een extra biertap of postmix stond.

Bij een tapzuil hoort een speciaal soort tapkraan, de compensatorkraan. Met deze kraan kun je de druk van de wijn regelen. De waterkoeler dient elders geplaatst worden en de wijnen gaan door middel van een gekoelde leiding naar de tapkraan (pythonleiding). De vaten kunnen we plaatsen waar ruimte is. Bijvoorbeeld in een magazijn of kelder.

Dit systeem is alleen beschikbaar als koopversie evenals het houten tonnetje.

Naast systeem A en B zijn er ook diverse mogelijkheden om een tapfrontje bij u aan de muur te plaatsen, zodat u geen ruimteverlies op uw bar heeft. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Bar

Wij hebben een speciale wijnbar ontwikkeld. Hierop kan de wijntap (tonnetje) staan in combinatie met 3 fusten en een stikstofcilinder.
De afmeting van deze bar is 120 cm breed, 60 cm diep en 95 cm hoog (dit kan naar uw eigen wens aangepast worden). Eventueel te leveren met wieltjes, zodat de bar naar verschillende zalen gereden kan worden.

 

Installeren en Reinigen

Het installeren en reinigen wordt gedaan door een medewerker van onze technische dienst, Canück Horeca Diensten. Hiervoor worden bij Systeem A ‘Het Tonnetje’ (bij een standaard installatie d.w.z. leidingen niet langer dan 10  meter) geen extra kosten in rekening gebracht. Voor de overige mogelijkheden maken wij graag vrijblijvend een offerte voor u.

Canück Horeca Diensten kan ook in overleg met u de installatie komen reinigen.

Leveringen

De wijnen en stikstofcilinders worden 2 keer per maand gratis bij u geleverd. Minimale afname per levering bedraagt 4 fusten.

Indien u minder dan 4 fusten bestelt, rekenen wij bezorgkosten.

Karaffen

Bij aankoop van een wijntap krijgt u een doos met karaffen cadeau van een halve of een hele liter.